Klimaendringer


Noveller, 2021
Flamme Forlag︎︎︎
ISBN 978-82-8288-470-9

Ute i Nordsjøen sitter en pensjonert plattformarbeider og klamrer seg til boretårnet. En ung fotballspiller får en beskjed som kan endre karrieren og potensielt hele ligaen. Under en familieferie på rivieraen tar verden fyr. For det unge paret blir ingenting det samme etter at et terrorangrep rammer byen deres. Mystiske ting skjer i ei lita bygd samtidig med at enorme vindturbiner reises på åsene rundt den. En overopphetet sommer reiser den eldre kvinnen til USA for å oppsøke stedet hvor mannen hennes ligger nedfrosset mens resten av verden smelter.

I novellene i Klimaendringer møter vi mennesker som på ulike måter opplever at temperaturen forandrer seg brått, både i livene deres og i verden rundt dem. Mennesker som forsøker å bedre klimaet mellom seg mens tilstanden på kloden bare forverres. Problemet føles både tidløst og akutt: Hvordan innrette seg i et stadig mer uforutsigbart klima, på en planet som har all verdens grunner til ikke å ønske oss her?


“Hjemås behandler temaet med naturlig autoritet, og gjennom et dagsaktuelt bilde fanger han en stemning som oppleves som viktig og riktig.”
– Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
R